- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 25 |
Parmezán 32% | 15 |
Česnek | 4 |
Dýňová semínka (nesolená) | 15 |
Meggle Cottage Cheese přírodní | 300 |
Lilek | 400 |
Směs semínek a goji (Meggle Active Protein) | 40 |
Dochucovadla:
bazalka (cca 25 g), sůl
Energetická hodnota celkem: 4065 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1016 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Pesto: Rozmixujeme bazalku, česnek, olivový olej a libovolná semínka (klasicky se používají piniová, lze však použít i slunečnicová, dýňová nebo například kešu ořechy). Přidáme nastrouhaný parmezán. (Pesto je vhodné připravovat ve větším množství, můžete ho použít i pro přípravu dalších pokrmů - do těstovin, sendvičů apod.). Lilek nakrájíme na kolečka o šířce cca 0,5 cm, posolíme a necháme vypotit. Kolečka lilku opečeme z obou stran do mírného zhnědnutí nasucho na pánvi nebo v troubě na plechu. Po vychladnutí potřeme kolečko lilku pestem a cottagem, přiklopíme dalším kolečkem lilku a takto pokračujeme, zakončíme vrstvou cottage. Dáme zapéct do trouby pod gril. Na závěr posypeme semínkovou směsí s goji a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.