TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zapečený lilek s Cottage cheese a semínkovým pestem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bazalka (cca 25 g), sůl

Energetická hodnota celkem: 4065 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 18, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1016 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Pesto: Rozmixujeme bazalku, česnek, olivový olej a libovolná semínka (klasicky se používají piniová, lze však použít i slunečnicová, dýňová nebo například kešu ořechy). Přidáme nastrouhaný parmezán. (Pesto je vhodné připravovat ve větším množství, můžete ho použít i pro přípravu dalších pokrmů - do těstovin, sendvičů apod.). Lilek nakrájíme na kolečka o šířce cca 0,5 cm, posolíme a necháme vypotit. Kolečka lilku opečeme z obou stran do mírného zhnědnutí nasucho na pánvi nebo v troubě na plechu. Po vychladnutí potřeme kolečko lilku pestem a cottagem, přiklopíme dalším kolečkem lilku a takto pokračujeme, zakončíme vrstvou cottage. Dáme zapéct do trouby pod gril. Na závěr posypeme semínkovou směsí s goji a podáváme.

Fotografie

Hodnocení (20 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 12. 2018 08:18
Lilek mám rada ,vypadá to zajímavě vyzkouším
01. 01. 2018 10:02
To vypadá skvěle.
29. 12. 2017 20:42
ach ten lilek...nepřišla jsem mu stále na chuť...
23. 11. 2017 12:18
vypadá to lákavě
23. 11. 2017 08:48
To vypadá dobře. Díky za recept
22. 11. 2017 08:41
Prima recepty. Bohužel jsem ve fázi, kdy je čtu a nerealizuju, Moje chyba.
21. 11. 2017 22:16
Tak se to povedlo a bylo to moooc dobré! Doporučuji.
21. 11. 2017 17:05
Dnes bude k večeři! Ale cottage nahradím mozarellou neb nemám ten jistý v lednici.
21. 11. 2017 09:24
Zajímavý recept.
21. 11. 2017 08:06
To vypadá zajímavě.
20. 11. 2017 23:05
Až zase bude čerstvá voňavá bazalka, tak recept vyzkouším.
20. 11. 2017 20:35
Vypadá to moc dobře
20. 11. 2017 20:34
Lilek mám ráda děkuji za recept vyzkouším
20. 11. 2017 18:19
Skvělý recept s lilkem.
20. 11. 2017 14:31
Zajímavý recept.
20. 11. 2017 10:28
Lilek mám ráda, určitě vyzkouším :-)
20. 11. 2017 10:06
může to být dobrý
20. 11. 2017 08:59
lilek mě láká, určitě vyzkouším
20. 11. 2017 08:31
t
o vypadá dobře
20. 11. 2017 08:15
Vypadá to zajímavě.
20. 11. 2017 07:26
To by mi mohlo i chutnat. Stejně většinou nevím, co s tím lilkem dělat.
20. 11. 2017 00:34
To vypadá dobře, příležitostně vyzkouším

Naši partneři